Уряд готує енергетичний проєкт на півночі України

Енергетичний проєкт на півночі України
Енергетичний проєкт на півночі України

Кабінет міністрів шукає гроші на проєкт збільшення генерації електроенергії в Чернігівській області

Кабінет міністрів планує збільшити генерацію електроенергії в Чернігівській області на 50 МВт. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив, що ведуться перемовини з партнерами щодо забезпечення необхідного фінансування. Будівництво невеликих електростанцій є важливим кроком у реалізації стратегії розподіленої генерації електроенергії в Україні, яку почали реалізовувати після знищення Росією великих ТЕС.

Енергетики закликають українців бути економними у споживанні електроенергії протягом дня. Сьогодні, 9 серпня, не передбачається обмеження електроенергії. Втім, зазначається, що не доцільно робити прогнози щодо повернення до звичного графіка відключень. Нагадаємо, що українці вже декілька днів живуть без відключень світла.

У 2024 році НАЕК "Енергоатом" планує провести ремонти двох енергоблоків атомних електростанцій для підготовки до опалювального сезону. Міністр енергетики Герман Галущенко зауважив, що ситуація в енергосистемі країни покращуватиметься, але необхідно бути настороженими через загрозу нових ворожих обстрілів. ДТЕК планує повернути до роботи до 70% втраченої генерації до жовтня. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозує зменшення відключень світла у серпні-жовтні, якщо не виникнуть нові обстріли.

Читайте також