Уряд розширив можливості використання коштів, зібраних на United24

Логотип United24 з купюрою українською гривнею.
Логотип United24 з купюрою українською гривнею.

Уряд змінив порядок використання грошей, зібраних на рахунках Міністерства економіки через платформу United24 для гуманітарного розмінування. Тепер можна буде купувати не лише техніку для розмінування, але також комплектуючі до неї, засоби для виявлення вибухонебезпечних предметів та обладнання для сертифікації машин для розмінування.

Заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний зазначив, що зміни до порядку дають можливість розширити як асортимент товарів, що можна купувати для гуманітарного розмінування, так і кількість отримувачів. Зокрема, тепер можна закуповувати техніку та обладнання для урядових операторів, які активно беруть участь у розмінуванні.

Одна з нововведень полягає в тому, що Міністерство економіки може ініціювати цільові збори через платформу United24 в разі необхідності. При цьому на сайті Міністерства та вебпорталі публікується інформація про потреби та планування закупівель за зібрані гроші.

Крім того, зібрані кошти можна буде витратити на закупівлю матеріалів та обладнання для сертифікації машин для розмінування. Поки що цю сертифікацію проводить лише Державний науково-дослідний Інститут випробувань і сертифікації.

За зібрані гроші було вже придбано піротехнічну машину і проведено тендер на закупівлю тягачів для ДСНС. Також Державна спеціальна служба транспорту отримала різне обладнання, включаючи машину для розмінування DOK-ING MV-10.

Читайте також