Уряд схвалив будівельну діяльність іноземних компаній в Україні

Будівельна діяльність іноземних компаній в Україні
Будівельна діяльність іноземних компаній в Україні

Кабінет міністрів дозволив іноземним компаніям отримувати дозволи на будівельну діяльність в Україні. Зокрема, представництва польських компаній зможуть облаштовувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Уряд ухвалив рішення про надання можливості іноземним компаніям та організаціям, які діють на території України, отримувати дозвіл на будівництво об’єктів. Зміни вносяться до постанови КМУ № 314 від 13 березня 2022 року і стосуються будівництва об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) класами наслідків.

Ця норма діятиме на час воєнного стану і передбачає, що право на будівельну діяльність можна отримати через безоплатну декларацію про провадження господарської діяльності без отримання ліцензії на будівництво.

Таке рішення дозволить покращити нормативно-правове регулювання діяльності іноземних компаній в Україні, зокрема представництвам польських компаній буде дозволено облаштовувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Це стосується робіт, які плануються в рамках Договору між Урядом України і Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

Попередньо повідомлялось, що на прикордонному переході в польському Дорогуську ремонтуватимуть дорожнє покриття, що призведе до труднощів у русі транспорту.

За час повномасштабного вторгнення в Україну надійшло $1,7 млрд іноземних інвестицій. Інвестували 43 глобальні компанії, серед яких Bayer ($65 млн), Carlsberg ($40 млн) та CEMARK, що входить до групи компаній CRH ($30 млн). Ще 12 компаній анонсували інвестиції в Україну, зокрема Baykar, що виробляє безпілотники Bayraktar TB2.

Читайте також