Уряд схвалив законопроєкт про відчуження земель під фортифікації

Зображення законопроєкту про відчуження земель
Зображення законопроєкту про відчуження земель

Уряд схвалив проєкт закону щодо примусового відчуження землі під час воєнного стану для будівництва і утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Цю інформацію повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Згідно з законопроєктом, будуть внесені зміни до Земельного кодексу України та законів "Про правовий режим воєнного стану" та "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану".

Після закінчення періоду обмежень, ділянки зможуть бути викуплені або повернуті їх власникам відповідно до законодавства.

Крім того, пропонується встановити особливі правила для примусового тимчасового відчуження землі. Це передбачає складання акту про примусове тимчасове позбавлення права користування, визначення порядку рішень щодо припинення таких обмежень та процедури викупу ділянки або її частини.

Після затвердження урядом, законопроєкт буде внесений до Верховної Ради.

Створення мінних полів на кордоні з Польщею

Польська влада схвалила ідею створення мінних полів на східному кордоні в рамках проєкту "Східний щит". Про це повідомляє польський телеканал TVP. Будуть проведені військові навчання на полігоні в Ожиші, які особисто інспектуватиме прем'єр-міністр Дональд Туск. В ході навчань будуть протестовані різні запобіжні та захисні укріплення, зокрема бетонні їжаки, протитанкові рови та мінні поля. Після цього розпочнуться роботи з оснащення Східного щита. Перші елементи будуть готові цієї зими.

Читайте також