Уряд виділяє мільярд гривень на облаштування укриттів у лікарнях

Уряд виділяє мільярд гривень на облаштування укриттів та безпечні умови у лікарнях

Кабінет міністрів прийняв рішення про виділення мільярда гривень на облаштування укриттів і створення безпечних умов у лікарнях. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з повідомленням, уряд також збільшив видатки на охорону здоров'я у 2024 році до 239 млрд гривень, що на 31 млрд більше, ніж у минулому році.

«На програму медичних гарантій додаємо 16 млрд грн. Запускаємо пілотний проєкт безкоштовного зубопротезування для ветеранів. 1 млрд грн виділяємо на облаштування укриттів та безпечних умов у лікарнях», - зазначено у повідомленні.

Шмигаль також заявив про плани запустити електронний кабінет пацієнта, в якому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями зі сімейними лікарями. Крім того, Уряд затвердив постанову про розширення переліку ліків і медвиробів, які будуть закуповуватися через електронний каталог.

Дітей не пустили до сховища через собаку

Нагадаємо, двох дітей не пустили до сховища у столичній школі під час оголошення тривоги, оскільки вони хотіли взяти з собою собаку. Директорка навчального закладу пояснила дану ситуацію тим, що в правилах не дозволено пускати тварин в укриття. Згідно з Порядком заповнення та перебування в спорудах фонду споруд цивільного захисту, у бомбосховища не можна приводити тварин.