Уряд визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

Уряд визначив місце для Національного військового меморіального кладовища

Відкриють наймасштабніший проєкт вшанування загиблих захисників

У Гатненській територіальній громаді під Києвом буде реалізовано наймасштабніший проєкт в Україні щодо вшанування та увічнення пам'яті загиблих захисників. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун у Facebook.

За його словами, проєктна документація на будівництво пешої черги Національного військового меморіального кладовища пройшла державну експертизу і отримала позитивний висновок.

Порхун запевнив, що проєкт розроблений відповідно до всіх будівельних норм і стандартів, включаючи питання безпеки, енергозбереження та інклюзії.

Очільник Мінветеранів відзначив, що проєкт не має негативного впливу на навколишнє середовище і здоров'я населення. Це підтверджує і ДП "Укрдержбудекспертиза".

Розповідь про проєкт

В межах перших двох пускових комплексів будуть збудовані сектори поховань, колумбарні стіни, будинок трауру, вхідна група, центральна площа, зона рекреації, під'їзна дорога, зупинки громадського транспорту, автостоянка, адміністративна та господарська будівлі, пункт охорони.

Вже на початку наступного тижня оголошується тендер на відбір підрядника для будівництва.

Зазначимо, що у квітні 2024 року місцеві жителі Мархалівки вийшли на акцію протесту проти зведення Національного військового меморіального кладовища ​​поблизу їхнього села.

Документом Кабінету міністрів було чітко визначено розташування меморіального кладовища на ділянках у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

Попередньо заплановано, що будівництво меморіального кладовища розпочнеться наприкінці листопада 2023 року.

Читайте також: