Уряд заборонив вимикати світло на прифронтових територіях

Вимкнене світло на прифронтовій території
Вимкнене світло на прифронтовій території

Уряд України оголосив, що населеним пунктам поблизу кордону з Росією та Білоруссю не буде вимикатись світло. Також, обмеження вимикання світла не будуть запроваджуватись поблизу лінії фронту. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що стан енергетики є надзвичайно важливим для життя окремих областей та всієї країни. У зв'язку з російським терором та аномальною спекою, в Україні виникає постійний дефіцит електроенергії, через що "Укренерго" змушене обмежувати споживачів.

"У цих умовах, суспільність має право на справедливий розподіл наявної електроенергії. Уряд відповідає на цей запит та складає перелік критично важливих об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. За результатом комунікації з ОВА конкретизується цей список", - заявив прем'єр.

За словами прем'єра, до критично важливих об'єктів входять газо- та теплопостачання, електропостачання, водопостачання та водовідведення, а також лікарні.

"Сьогодні ми також додаємо норму, згідно з якою населені пункти, а також об'єкти, розташовані в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією та Білоруссю, а також в 20 кілометрах від прифронтової зони, не будуть вимикатись від світла", - розповів глава уряду.

Крім того, уряд покращує алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість та тривалість вимикання світла.

Як було повідомлено раніше, Кабінет міністрів працює над тим, щоб не вимикати електропостачання населенню на прифронтових територіях України.

Варто зазначити, що сьогодні, 18 липня, будуть застосовані обмеження споживання світла протягом усього дня. Внаслідок вихід з ладу обладнання на двох енергооб'єктах, з 08:00 до 22:00 відбудуться чотири черги вимикання світла в декількох областях.

Читайте також