USAID анонсувало масштабну допомогу Україні на енергетику та гуманітарні потреби

Логотип USAID
Логотип USAID

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало фінансову допомогу в розмірі 825 мільйонів доларів на українську енергетичну систему цієї зими.

Саманта Павер, адміністраторка USAID, зазначила, що з наближенням зими Росія знову атакує енергетичну інфраструктуру для використання холодної погоди як зброї проти України. Тому USAID виділило майже вдвічі більше грошей, ніж минулого року, на українську енергетичну систему.

"З наближенням зими Путін знову атакує енергетичну інфраструктуру, сподіваючись використати холодну погоду як зброю проти українського народу. Тому ми виділили 825 мільйонів доларів на енергетичну систему України цієї зими. Це майже вдвічі більше, ніж ми інвестували минулого року",

зазначила Павер.

Зокрема, USAID запускає програму реабілітації українців "Rehab for you" з бюджетом 13 мільйонів доларів. За словами Павер, наразі в Україні понад 250 000 людей потребують реабілітаційної підтримки.

Також, USAID виділяє 237 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, яка буде забезпечувати українців з життєво необхідними речами, такими як їжа, житло та медичні послуги, як для жителів країни, так і для переміщених осіб.

Також, USAID фінансувало друк 3,2 мільйона підручників для молодших школярів, які становлять 20% всіх школярів в Україні.

Читайте також