Усик вперше прокоментував інцидент із затриманням у Кракові

Фото Усика з коментарем про затримання
Фото Усика з коментарем про затримання

Український боксер Олександр Усик прокоментував своє затримання в аеропорту Кракова, сказавши, що це було непорозумінням. Він також висловив подяку польським правоохоронцям та українським дипломатам за їхню підтримку.

"І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії", - написав Усик у своєму Instagram.

Команда Усика також коментувала ситуацію. Промоутер Олександр Красюк заявив, що все добре і ніхто не був заарештований. Директор команди Сергій Лапін додав, що служба митного контролю знехтувала своїми обов'язками.

Раніше народний депутат Жан Беленюк повідомив про затримання Усика і опублікував відео інциденту. Він також сказав, що все буде добре і Усик скоро буде відпущений.

Президент України Володимир Зеленський особисто зателефонував Усику під час його затримання і показав своє обурення ставленням до українського чемпіона. Він наказав міністрам закордонних справ та внутрішніх справ розібратися в деталях інциденту.

Також Міністерство закордонних справ України активно реагувало на ситуацію. Генеральний консул України в Кракові виїхав до аеропорту для визначення обставин. Речник МЗС Георгій Тихий наголосив на неприйнятності такого ставлення до українського громадянина та чемпіона.

Дружина Олександра Усика, Катерина, заявила, що ситуація не є кримінальною і закликала не хвилюватися.

Варто зазначити, що в травні Усик став першим у 21 столітті абсолютним чемпіоном світу з боксу у суперважкій вазі.

Наразі немає офіційної інформації від польської сторони щодо причин затримання.

Читайте також