Юсов розповів, чи причетна Україна до вибуху на Запорізькій АЕС

Заява Головного управління розвідки міністерства оборони України підтверджує, що Україна не має нічого спільного зі збройними провокаціями на території Росією окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Росія несе відповідальність за загрозу ядерному об'єкту та цивільному населенню Європи шляхом імітаційних ударів та розміщення військ на території станції. Російські дії є злочинною практикою окупантів.

Представник ГУР наголошує на тому, що виведення російських військ з об'єктів ЗАЕС є необхідним для повернення до відповідності міжнародних стандартів та контролю над атомним енергетичним об'єктом.

На думку Андрія Юсова: "Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики."

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про вибух дрона на Запорізькій АЕС 7 квітня. Також було заявлено, що українські енергетики відновили лінію живлення станції, яка була пошкоджена ракетним обстрілом РФ.