Ювілейний «Рамштайн» та підозра депутатці Держдуми. Головне за 19 березня

Ювілейний концерт групи Рамштайн та підозра депутатці Держдуми
Ювілейний концерт групи Рамштайн та підозра депутатці Держдуми

ЄС готується ввести мита на імпорт зерна з Росії та Білорусі

Європейський Союз готується ввести мита на імпорт зерна з Росії та Білорусі для підтримки своїх фермерів. Введення таких мит може призвести до зростання цін на 50% і зменшення попиту.

Брюссель раніше відстоював відмову від обмеження імпорту з Росії та Білорусі через його можливі наслідки для світових продовольчих ринків та країн-експортерів. Проте, за інформацією зі знайомих джерел, Єврокомісія все ж запровадить мито в розмірі 95 євро за тонну на зернові з Росії та Білорусі, а також тарифи на насіння олійних культур і продукти з їх переробки.

Пентагон створив вебсайт, аби контролювати використання зброї Україною

Офіс генерального інспектора Пентагону запустив новий вебсайт, щоб надати додаткову інформацію американцям про використання наданої Україні американської зброї та обладнання.

Створення нового вебсайту відбулося на фоні затримки фінансування для України з боку республіканців у Конгресі, а також сумнівів в частковому обліку зброї, що надається країні.

Ювілейний "Рамштайн"

20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулася на базі Повітряних сил США "Рамштайн" у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах. Основна тема засідання була присвячена постачанню боєприпасів для України.

Німеччина обіцяла новий пакет військової допомоги для України на 500 млн євро, хоча без ракет Taurus.

Шмигаль пояснив, коли Україна отримає достатню кількість боєприпасів

Влада України сподівається, що починаючи з квітня цього року союзники нададуть країні достатню кількість артилерійських снарядів. Також очікується отримання ракет далекого та середнього радіуса дії.

Це є необхідним для забезпечення логістичних перешкод для російських сил на тимчасово окупованих територіях України.

СБУ оголосила підозру депутатці Держдуми

Служба безпеки України фіксує злочини депутатки Держдуми РФ Яни Лантратової та Інни Варламової, які є близькими до Путіна та причетними до депортації українських дітей з тимчасово окупованих регіонів.

За даними слідства, підозрювані примусово вивезли двох неповнолітніх вихованців місцевого Будинку дитини до Росії в період окупації Херсона.

Читайте також:

  • Німеччина придбає у США крилаті ракети, які можуть замінити Taurus – Bild
  • Глава МОК зробив заяву про участь російських спортсменів в Олімпіаді
  • Соратник Кличка задекларував 34 самовари
  • Чи готові німці брати зброю до рук і захищати Батьківщину? Неочікувані результати опитування
  • Кабмін пропонує підвищити акциз на тютюнові вироби

Читайте також