В Алтайському краю РФ пролунав потужний вибух на оборонному підприємстві

Вибух на заводі в Алтайському краї Росії

У районі оборонного підприємства в Алтайському краї Росії стався вибух. Місцева влада пояснила його "технологічним процесом". Про це пишуть російські ЗМІ.

Жителі міста Бійськ Алтайського краю повідомили про вибух та стовп диму над містом, а також потужну ударну хвилю, від якої деренчали вікна.

Через кілька годин на інцидент відреагував мер міста Віктор Щигрєв. Він запевнив, що "хлопок", який чули містяни, пов'язаний з "технологічним процесом", а причин для занепокоєння немає.

Влада також не уточнює, на якому підприємстві сталася "бавовна". Проте місцеві канали повідомляють, що вибух міг статися на режимному заводі АТ "Федеральний науково-виробничий центр Алтай" (ФНВЦ "Алтай").

Це оборонно-промислове підприємство належить АТ "Корпорація "Московський інститут теплотехніки", яке, у свою чергу, входить до держкорпорації "Роскосмос". Науково-виробничий центр знаходиться у списках санкцій ЄС, США, України та Японії.

Нагадаємо, у російському Ставрополі загорілася військова частина.

Також у Росії стався потужний вибух у районі заводу, який виробляє боєприпаси.

Згодом пропагандистські ЗМІ повідомили, що вибух під Іжевськом, відео з яким розійшлося у соціальних мережах та Telegram-каналах, стався під час планових випробувань ракетних двигунів.