В Аргентині правоохоронці використають штучний інтелект, щоб передбачати злочини

Правоохоронці Аргентині з штучним інтелектом
Правоохоронці Аргентині з штучним інтелектом

Влада Аргентини планує використовувати штучний інтелект для передбачення майбутніх злочинів до їх здійснення. Такі плани оголосило Міністерство безпеки країни.

Згідно з анонсом міністерства, новий підрозділ буде працювати над завданням запобігати, виявляти та розслідувати злочини. Для цього будуть використовуватися дрони, моніторинг соціальних мереж і розпізнавання облич.

Міністр безпеки Патрісія Буллріч підписала резолюцію, де йдеться про те, що це нововведення підвищить ефективність діяльності міністерства і поліції для швидшого та більш точного реагування на загрози та надзвичайні ситуації.

Міністерство називає США, Китай, Ізраїль та інші країни першопрохідцями у використанні ШІ у безпекових операціях.

Проте правозахисні групи висловлюють занепокоєння, що такі заходи можуть обмежити свободу вираження поглядів громадян, оскільки люди можуть воліючи приховувати свої пости в соціальних мережах через страх урядового моніторингу.

Група "Аргентинський Центр досліджень свободи слова та доступу до інформації" наголошує, що в минулому використання таких технологій приводило до преслідування науковців, журналістів, політиків і активістів. Вони закликають до прозорості використання цих технологій, оскільки будь-яке відсутність підзвітності викликає занепокоєння.

Також нагадаємо, що Болгарія проведе першу у світі олімпіаду зі штучного інтелекту.

Закон про штучний інтелект в Європейському Союзі, який набув чинності з 1 серпня, передбачає захист прав людей та безпеку продукції, що базується на штучному інтелекті.

Читайте також