В ISW пояснили, як у Росії приховали втрати армії у війні

Російський уряд приховав дані про отримувачів соціальної підтримки у 2022 році

Інститут вивчення війни заявив, що російський уряд приховав дані про отримувачів послуг соціальної підтримки у 2022 році, щоб замаскувати втрати, які російські війська зазнали в перший рік війни в Україні.

Згідно зі зведеннями ISW, опозиційне видання "Верстка" провело розслідування щодо діяльності Єдиної державної інформаційної системи соціального захисту РФ. Його результами стало відомо, що 4 березня було виявлено факт приховування даних про отримувачів соціальних виплат у 2022 році.

Це може бути пов'язано з неможливістю уряду РФ виплатити обіцяну соціальну допомогу вразливим верствам населення.

""Верстка" зазначила, що частина прихованих даних містить інформацію, яка може відобразити масштаби втрат в Україні, наприклад, про "вдів військовослужбовців, які загинули під час військової служби" та "громадян, які отримали поранення, контузії, травми та каліцтва виконання обов'язків військової служби".

Дослідники Інституту вивчення війни вважають, що російський уряд приховав статистику для того, щоб уникнути соціального невдоволення, що виникло з приводу повідомлень про втрати росіян в Україні.

Ці дані були розкриті лише у 2023 та 2024 роках, коли Кремль почав одностайніше висувати інформацію про втрати Росії з метою згладжування соціальних наслідків.

Можливо, Кремль також приховав дані про соціальні служби 2022 року, щоб згладити проблеми з наданням обіцяних заходів підтримки різним особам, особливо тим, хто постраждав від першого року війни.

Джерело: Українська правда