В листопаді на дорогах України встановлять обмеження швидкості та нові знаки

Обмеження швидкості на українських дорогах
Обмеження швидкості на українських дорогах

Зміни в правилах дорожнього руху в Україні

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України вводяться нові правила щодо обмеження швидкості на дорогах. Максимально допустима швидкість руху становитиме 50 км/год. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на ділянках дорожнього руху, де це дозволяють дорожні обставини, встановлювались знаки обмеження швидкості 80 км/год. Ці знаки зараз будуть замінені на стандартні, які обмежуватимуть швидкість до 50 км/год. Таким чином, правила фактично не змінюються, а настає зимовий період, який не передбачає іншого обмеження швидкості руху.

Також уже з 1 жовтня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає обов'язкове подання документа, що підтверджує вартість автомобіля, при укладанні договору купівлі-продажу. Це унеможливить оцінку автомобіля за словами продавця та запобігатиме мінімізації сплати податків при купівлі-продажу.

Нагадаємо, що недавно в Україні набули чинності нові положення Правил дорожнього руху. Зокрема, ближнє світло фар за містом залишається обов'язковим і після 1 травня. За останні чотири роки, від початку введення автоматичної фіксації порушень ПДР, було складено понад 10 млн постанов, з яких було виконано 89% та сплачено штрафів на суму понад 2,1 млрд грн.

Читайте також