В Одесі блогери «зливали» локації ТЦК до проросійських Телеграм-каналів

В Одесі блогери «зливали» локації ТЦК до проросійських Телеграм-каналів

У Служби безпеки України повідомили, що в Одесі затримано сімох блогерів, які намагалися зірвати мобілізацію та розташування військових ЗСУ у місті.

Фігуранти знімали провокативні стріми та поширювали фейкові повідомлення про українських військових і представників ТСК. Вони також розголошували координати блокпостів та маршрути переміщення мобільних груп місцевих військкоматів. Служба безпеки попереджає, що окупанти могли використати цю інформацію для підготовки повітряних ударів.

Серед затриманих є подружжя, яке зливало локації ЗСУ до проросійського Телеграм-каналу з аудиторією понад 200 тисяч користувачів. Цей ресурс адмініструють представники ФСБ, які збирають інформацію про рухи українських військ. Також затримано ще одного місцевого жителя та чотирьох мешканців Одеси, які намагалися зірвати мобілізацію через пости у групах і чат-ботах месенджерів.

Під час обшуків у фігурантів вилучено телефони та комп'ютери з доказами злочинних дій. Їм повідомлено про підозру та загрозу до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що СБУ та НАБУ розкрили розкрадання бюджетних коштів на закупівлі бронежилетів колишнім очільником Департаменту "Укренерго". Він завищив вартість закупівлі бронежилетів для співробітників енергокомпанії.

Читайте також: