В Одесі росіяни знищили гуманітарний вантаж для Палестини

Росіяни знищили гуманітарний вантаж для Палестини
Росіяни знищили гуманітарний вантаж для Палестини

У ніч на 10 жовтня Російська Федерація знову здійснила атаку ракетами по портах. В результаті цих нападів загинуло вісім осіб, а ще 11 отримали поранення. Крім того, окупанти знищили гуманітарний вантаж, призначений для Палестини. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

За словами Коваля, в результаті обстрілу постраждав контейнеровоз, на борту якого знаходилося 45 контейнерів з упакованою соняшниковою олією. Цей вантаж був призначений для постачання до Палестини за замовленням ООН.

Він також зазначив, що незважаючи на війну, Україна продовжує постачати продукцію для 400 мільйонів людей по всьому світу. Тому вона потребує посилення захисту свого неба та подальшої підтримки міжнародної спільноти. За його словами, сьогодні продовольча безпека України є також продовольчою безпекою світу.

Нагадаємо, що 9 жовтня росіяни здійснили удар балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Раніше, в ніч на 7 жовтня, російські військові вдарили по порту "Південний", в результаті чого пошкодили цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс.

Крім того, російські окупанти вивезли українську зернову продукцію з тимчасово окупованого Маріуполя. Про це повідомило Центр національного спротиву. За даними цього інформаційного джерела, ще одна партія зерна об'ємом 8 тисяч тонн була вивезена з Маріуполя в один з російських портів.

На конференції United for Justice начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов повідомив, що збитки від привласнення Росією українського зерна перевищують 30 мільярдів гривень, проте ці дані є неофіційними.

Раніше повідомлялося, що російські війська атакували цивільне судно з пшеницею для Єгипту у Чорному морі, виходячи з українських територіальних вод.

Читайте також