В Одесі вже семеро загиблих: Костін відреагував на черговий військовий злочин РФ

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що росіяни спеціально атакували багатоповерхівку в Одесі в ніч проти 2 березня. Він зауважив, що будівля не знаходиться поряд з військовим об'єктом.

За даними "Хвилі", така атака це не просто обстріли, а політика, спрямована на терор і знищення українців. "Це атака на житловий будинок, саме з Кремля. Злочинні накази віддаються саме з Кремля", – заявив Костін.

Він підкреслив, що для захисту від таких терористичних атак потрібна додаткова зброя та засоби протиповітряної оборони.

Україна та її партнери повинні не лише розслідувати військові злочини, але й зробити все можливе, щоб вони припинилися, зауважив Костін.

Для цього нам потрібна підтримка миру. Ми, як органи прокуратури, органи правопорядку спільно з нашими партнерами з Міжнародного кримінального суду та інших країн, які проводять власні розслідування, робимо все можливе, щоб кожен, хто винен у загибелі українців, у тортурах та зґвалтуванні, кожен був притягнутий до відповідальності

Нагадаємо, Росія атакувала "шахедами" Одесу. В результаті вибуху у багатоповерховому житловому будинку вже відомо про 7 жертв, серед яких немовля та трирічна дитина. Протягом дня суботи триватиме розбір завалів. Пошукова операція продовжується.