В Одесі затримали інформаторку, яка здавала позиції ЗСУ

Затримана інформаторка, здавала позиції ЗСУ
Затримана інформаторка, здавала позиції ЗСУ

У Одесі викрили жінку-інформаторку, яка передавала дані про розташування ЗСУ та інших військових об'єктів. Прокуратура Одеської області повідомляє, що проводиться досудове розслідування цього випадку.

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру одеситці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Згідно з розслідуванням, підозрювана свідомо та добровільно зайнялася співпрацею з оперативним співробітником ФСБ РФ, передаючи інформацію про українських військових за гроші.

Діючи на замовлення російського куратора, вона збирала інформацію про місця розташування військових частин, особового складу мобільно вогневих груп та підрозділів Повітряних сил ЗСУ в Одесі.

Інформаторка передавала дані за допомогою месенджера Telegram та зображення на Google Maps. Вона встигла передати інформацію про щонайменше 10 об'єктів. Жінці було відомо, що ці дані можуть бути використані для атак на військові об'єкти.

Під час обшуків вилучили мобільний телефон з доказами співпраці з кадровим співробітником одного з управлінь ФСБ РФ.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Читайте також