В одній із областей розпочнуть масштабну перевірку рішень ВЛК та МСЕК щодо призначення інвалідності

Перевірка рішень ВЛК та МСЕК
Перевірка рішень ВЛК та МСЕК

У Волинській області запланована масштабна перевірка рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК).

Про це повідомив начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко після термінової наради з керівниками правоохоронних органів, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, медичних закладів та інших відповідальних структур.

"Корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну. Цинізм та зухвалість ситуації просто вражає. Саме тому від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію", - заявив Погуляйко.

За його словами, правоохоронці отримали завдання негайно розпочати перевірку рішень МСЕК і ВЛК. Якщо будуть виявлені факти необґрунтованого прийняття таких рішень, то почнеться їх перегляд. Також планується розпочати роботу з виявлення корупційних порушень у сфері службової діяльності системи МСЕК та військово-лікарської експертизи.

Варто зазначити, що на Волині діють 10 медико-соціальних експертних комісій різних профілів. Управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації отримало завдання посилити моніторинг їхніх рішень.

Нагадаємо, що недавно правоохоронці розпочали кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. Під час обшуків у керівниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи виявили 100 тисяч доларів, підроблені медичні документи та списки "ухилянтів" з фіктивними діагнозами.

Читайте також