В одній із областей введені графіки відключень світла

Обласна графіка відключень електрики періоди
Обласна графіка відключень електрики періоди

Зранку 23 жовтня в Полтавській області розпочались аварійні відключення електроенергії. Таке рішення було прийняте НЕК "Укренерго". Про це повідомляється в телеграм-каналі "Полтаваобленерго".

Обмеження почали діяти о 8:30 ранку на території Полтавщини.

За розпорядженням НЕК "Укренерго", 23 жовтня в області застосовано ГАВ в обсязі 30 МВт

Раніше графіки аварійних відключень діяли в регіоні й ввечері 22 жовтня.

Графік аварійних відключень (ГАВ) є вимкненням електрики через терміновий дефіцит потужності в енергосистемі, який виникає внаслідок аварійних ситуацій на електростанціях або перевантаження устаткування. Заздалегідь попередити споживачів про такі відключення неможливо, тому їх треба виконати негайно. Тому тривалість відключень і перелік населених пунктів є невідомими.

Міністерство енергетики заперечило прогноз Організації Об'єднаних Націй щодо тривалості відключень світла взимку в Україні. Представники уряду стверджують, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням не буде, і надіються, що цього року зима пройде майже без відключень, як минулого року.

9 жовтня НАЕК "Енергоатом" завершив ремонт енергоблоку АЕС і повідомив про готовність всіх дев'яти енергоблоків до роботи восени та взимку.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням обсягу постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери зібрали понад 4 млрд доларів на відновлення енергетичної інфраструктури країни.

Читайте також