В одній з країн Європи кандидати у президенти складатимуть тест на знання державної мови

Кандидати під час тесту з державної мови
Кандидати під час тесту з державної мови

Кандидати на пост президента Молдови вперше пройдуть тестування на знання державної мови. Вибори відбудуться 20 жовтня. Про це повідомляє видання Point.

Відповідно до нового положення, знання румунської мови у кандидатів буде перевірятися при поданні документів для реєстрації ініціативних груп приймальною комісією, - повідомляє видання. Кожен кандидат повинен буде заповнити декларацію та відповісти на запитання комісії, щоб продемонструвати свої навички володіння мовою.

Рівні володіння державною мовою

  • Достатнє розуміння загальної мови та офіційної інформації
  • Здатність обговорювати та відповідати на запитання щодо повсякденного життя
  • Вміння читати та розуміти тексти суспільного характеру, закони та нормативні акти
  • Здатність писати есе на тему, пов'язану із повсякденним життям

Нагадаємо, що з 1 серпня в Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами та референдумом щодо євроінтеграції, які відбудуться 20 жовтня.

Президентка Молдови Майя Санду раніше заявила, що Москва може втрутитися у майбутні вибори, які пройдуть в країні осінню цього року.

В Молдові обговорюють деталі плану влади реінтегрувати Придністровський регіон до 2038 року за прикладом Німеччини. За даними газети El Pais, план, який підготувало консалтингове агентство на замовлення офіційного Кишинева, раніше не був відомий громадськості Молдови.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 132 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)