У США доручили генералу Террі Вольфу координувати передачу зброї Україні

Держдеп США доручив генералу Террі Вольфу координувати переправлення озброєнь до України.

Американський генерал у відставці Террі Вольф має колосальний досвід як у військовій, так і дипломатичній сферах. Він вже займався координаційною роботою на посаді заступника представника президента США з міжнародної коаліції, яку Вашингтон формував проти угруповання ДАІШ.

Генерал Вольф попрацював на різних посадах апарату національної безпеки, включаючи Пентагон, сухопутні сили США, Держдепартамент та Раду національної безпеки при Білому Домі.

Саму ідею адміністрації США подала група сенаторів. Вони запропонували президенту Джозефу Байдену спеціально створити посаду модератора, який погоджував би роботу різних федеральних відомств щодо аналізу потреб ЗСУ та формування військової допомоги. Передбачалося, що це дозволить уникнути дублювання чи конфлікту завдань між зовнішньополітичним та оборонним відомствами.

«Після багаторічної кар'єри на стику дипломатії та війни генерал Террі Вольф саме та людина, яка зможе забезпечити Україну зброєю, необхідною для перемоги у кривавій агресивній війні росії», – передають джерела Білого Дому.

Штаб-квартира Террі Вольфа та його команди буде розміщена у Штутгарті.