В США відбувся конкурс «Монета року»: Україна перемогла в одній з номінацій

Українська монета року - переможець
Українська монета року - переможець

Українська срібна пам'ятна монета "Сміливість бути.UA" стала переможцем в номінації "Краща монета про сучасну подію" і потрапила до топ-10 найкращих монет світу за результатами міжнародного конкурсу "Монета року". Про це повідомили в Національному банку України.

Міжнародний конкурс "Монета року" щорічно проводить видання World Coin News за підтримки The Journal of East Asian Numismatics. У цьому році конкурс відбувся вже в 41-й раз. Експерти визначили переможців серед майже 600 монет з 42 країн, випущених у 2023 році.

На першому етапі конкурсу визначили 100 найкращих монет, у якому було представлено три українські монети: "Сміливість бути.UA" у номінації "Краща монета про сучасну подію", "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам" у номінації "Найхудожніша монета" та "Дружба та братство - найбільше багатство" (українсько-польський набір із двох срібних монет) у номінації "Найбільш надихаюча монета".

Золота монета "Свобода через стійкість", випущена Монетним двором США, стала найкращою монетою 2024 року.

Цікаво, що Національний банк випустив нову пам'ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо медикам!", яка присвячена медичним працівникам України.

Також була введена в обіг нова пам'ятна монета "Батьківське щастя", яку можна придбати у інтернет-магазині НБУ та банках-дистриб'юторах.

Крім того, Національний банк випустив нову пам'ятну банкноту "Єдність рятує світ" номіналом 50 гривень, яка символізує незламність українського народу в боротьбі за свободу та європейські цінності перед російською агресією.

Читайте також