В Україні є великий ризик руйнування лінії фронту – Politico

Україна стоїть перед великим ризиком руйнування лінії фронту, коли Росія вирішить здійснити свій наступ. Українським військовим бракує серйозних технологій для компенсації великої чисельності ворожих військ. Про це повідомляє Politico з посиланням на українських військових.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що якщо не буде ухвалено багатомільярдний пакет допомоги від США, українські війська можуть бути змушені відступати. За його словами, деякі великі міста можуть бути під загрозою.

«Очевидно, що застереження Зеленського є частиною широких дипломатичних зусиль з вивільнення військової допомоги, якої так потребують його сили і якої не вистачає місяцями, – від 155-міліметрових артилерійських снарядів до систем протиповітряної оборони Patriot і безпілотників. Але сумна правда полягає в тому, що навіть якщо пакет буде схвалений Конгресом США, масових поповнень може бути недостатньо, щоб запобігти серйозним змінам на полі бою», - зазначається у статті.

За даними видання, ця ситуація може пожвавити тиск Заходу щодо переговорів, які на користь Росії. Залежно від того, куди Росія спрямує свої війська під час наступу, ризик руйнування лінії фронту може зрости. Українські військові високопосадовці попереджають, що Росія може зруйнувати лінію фронту та проникнути на деяких ділянках через свою перевагу у чисельності і високоточному озброєнні.

«Зараз Україні нічого не може допомогти, тому що немає серйозних технологій, здатних компенсувати Україні ту велику масу військ, яку Росія, ймовірно, кине на нас. У нас немає цих технологій, і на Заході їх також немає в достатній кількості», - заявляє одне з джерел серед військових.

Однак українська мужність і помилки російських командирів можуть змінити ситуацію, твердять фахівці. За даними опитування, можна зрозуміти тих, хто ухиляється від мобілізації, але більшість українців вважає, що війна - найбільша загроза для країни.

Читайте також:

  • Як українці ставляться до початку військових дій на території Росії? Результати опитування
  • Скільки українців готові воювати до повної перемоги? Результати опитування