В Україні оголошена масштабна повітряна тривога

Повітряна тривога в Україні
Повітряна тривога в Україні

В Україні оголошена повітряна тривога через ракетну небезпеку

Станом на 13:48 усі області України перебувають під повітряною тривогою. Повідомлення Повітряних сил показує, що такий крок пов'язаний з ракетною небезпекою внаслідок зліту МіГ-31К з аеродрому Саваслейка, розташованого в Нижньогородській області.

Наразі карта повітряних тривог має такий вигляд:

Згадаємо, що уночі 20 червня 2024 російські окупанти здійснили удар по Україні, використовуючи повітряні та наземні ракети, а також ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed. Всього було випущено дев'ять ракет різних типів та 27 ударних БПЛА. Зокрема, російські війська атакували енергетичну інфраструктуру країни.

"Укренерго" збільшує обсяги відключень електропостачання 20 червня після нічного обстрілу енергетичної інфраструктури.

Уже в серпні 2024 року ситуація з електроенергією трохи стабілізується завдяки завершенню роботи деяких атомних енергоблоків та зменшенню кількості об'єктів з гарантованим електропостачанням. Про це повідомила Державна інспекція з енергетичного нагляду України.

До речі, у Києві протягом майже двох років втричі зменшилась кількість багатоповерхових будинків, яким не вимикають світло. Ці будинки були підключені до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також