В Україні почнуть масово встановлювати сонячні панелі на школах, адмінбудівлях та лікарнях

Сонячні панелі на школах України
Сонячні панелі на школах України

Кабінет Міністрів ухвалив програму з масового встановлення сонячних панелей на дахах державних установ, включаючи школи, лікарні та адміністративні будівлі.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, цей проект спрямований на підвищення енергетичної незалежності країни до кінця 2025 року.

Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл автономна

За його словами, встановлення сонячних панелей не лише зменшить навантаження на централізовану енергосистему, але й забезпечить безпеку критично важливих установ у разі перебоїв у електропостачанні.

Особливістю програми є використання сонячних панелей разом із системами накопичення енергії, що забезпечить стабільне електропостачання, навіть у нічний час та при несприятливих погодних умовах.

Фінансування проекту передбачається з різних джерел, включаючи міжнародну допомогу та кошти недержавних фондів. Уряд також розглядає можливість залучення грантових програм та створення спеціального державного фонду для підтримки цієї ініціативи.

Нагадаємо, що кияни можуть отримати компенсацію за купівлю генераторів та сонячних панелей.

Читайте також