В Україні повідомляється про масові замінування будівель: яка ситуація наразі

Евакуація людей через загрозу замінування
Евакуація людей через загрозу замінування

Сьогодні, 14 жовтня, у декількох областях України стало відомо про замінування навчальних закладів, міських рад та міністерств. Вибухотехніки та кінологи вже проводять перевірку цих звернень.

Вінниця

Речниця головного управління Національної поліції у Вінницькій області підтвердила інформацію про замінування кількох навчальних закладів у Вінниці.

Наразі вже працюють відповідні служби, вибухотехніки та кінологи проводять обстеження приміщень.

Київ

У Києві також було повідомлено про замінування об'єктів. Вища рада правосуддя тимчасово припинила роботу через проведення правоохоронними органами необхідних дій. Також замінування отримала 217-та школа та офіс видання Liga.net.

На місцях вже працюють відповідні служби, проводиться перевірка.

Львівщина

У Львові замінування стали причиною евакуації школи №10 та фахового коледжу "Львівської політехніки". Однак, згодом міський голова Жовкви підтвердив, що повідомлення про замінування міської ради було помилковим.

Суми

У Сумах, зокрема, замінування стали причиною перевірок 10 державних установ, включаючи Зарічний суд, управління освіти і науки міської ради, сервісний центр та казначейство.

Запоріжжя

У Запоріжжі було отримано понад 30 повідомлень про замінування різних підприємств і установ. Працівники поліції вже здійснюють перевірки.

Ужгород

Речниця Нацполіції Закарпаття підтвердила інформацію про замінування Ужгородської міської ради. Всі повідомлення про замінування наразі перевіряються правоохоронцями.

Дніпропетровщина

Було отримано повідомлення про замінування Дніпропетровської обласної ради, але загрози не підтвердилися, і всі працівники в безпеці.

Миколаївщина

У Миколаєві та по області було замінування шести об'єктів, зокрема освітніх закладів та організацій, пов'язаних з морською діяльністю.

Наразі оперативні служби працюють на місці подій.

Рівненщина

В Рівненській області надійшло 33 повідомлення про замінування, серед яких об'єкти органів влади, освітні та медичні заклади.

Поліція проводить перевірку кожного об'єкта, щодо якого було повідомлення про замінування.

Хмельницький

У Хмельницькій області надійшло повідомлення про замінування державних установ та комунального підприємства.

На місці працюють відповідні служби.

Реакція Національної поліції України

Поліція України отримує анонімні листи про замінування об'єктів на електронні адреси органів влади та самоврядування. Правоохоронці розпочали перевірки і відзначають, що це не перший раз, коли стикаються з такими повідомленнями. Наразі проводиться обстеження кожного об'єкта.

Поліція закликає громадян бути уважними і надавати допомогу поліції у виконанні службових обов'язків.

Читайте також