В Україні продовжать базову підготовку мобілізованих: як зміняться терміни

Мобілізовані солдати на полігоні
Мобілізовані солдати на полігоні

Подовження базової загальновійськової підготовки

У чотирьох навчальних центрах Збройних сил України розпочато пілотний проєкт з подовження базової загальновійськової підготовки (БЗВП) з 30 днів до 1,5 місяці.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ Євген Межевікін на брифінгу в Києві.

Один із важливих кроків, які зроблені для нарощення підготовки та покращення якості навчання військовослужбовців у навчальних центрах є збільшення термінів базової загальновійськової підготовки. З цією метою розроблена та затверджена програма БЗВП з терміном навчання 1,5 місяці. - зазначив Межевікін.

Мобілізація в Україні / Фото: facebook com CherkasyTCK

За його словами, рішення про впровадження цього пілотного проєкту ухвалив головнокомандувач Олександр Сирський. Наразі до експерименту залучено близько 500 військовослужбовців.

Оновлена програма БЗВП передбачає вивчення основ застосування безпілотників та окопних засобів радіоелектронної боротьби і розвідки, посилення тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на фронті, особливо в холодну пору року.

Результати пілотного проєкту планують проаналізувати у грудні цього року. Після цього головнокомандувач ухвалить рішення щодо можливого поширення такої практики на інші навчальні центри.

Нагадаємо, що у "Дії" запустили рекрутинг до Армії дронів.

Читайте також