В Україні пропонують обмежити повноваження ТЦК

В Україні пропонують обмежити повноваження ТЦК

У Верховній Раді розглядають пропозицію обмежити повноваження територіальних центрів комплектування (ТЦК) та передати їх функції цивільним органам. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу "1+1". За словами Лазуткіна, вирішення ще не ухвалено, але проводиться розмови та суспільний діалог щодо цієї ініціативи. Він також зазначив, що ідея зробити систему ТЦК більш зрозумілою для громадян, використовуючи принцип адміністративних послуг, є привабливою та розглядається в даний час.

Останнім часом зростає кількість публікацій про конфліктні ситуації з ТЦК. Крім того, протиправні дії спрямовані не тільки проти співробітників військкомату, але й вони самі часто стають жертвами нападів.

Територіальні центри комплектування відповідають за проведення мобілізації, виклик на військову службу, облік військовозобов'язаних та виконання інших завдань у сфері оборони. Проте їх робота супроводжується критикою та наріканнями громадян, особливо у часи війни. Раніше ми повідомляли про ситуацію в Одесі, де працівників швидкої допомоги тримали в ТЦК протягом кількох годин.

Читайте також: