В Україні пропонують скасувати шкільні іспити для 4, 9 та 11 класів

Шкільні іспити скасовані для 4, 9 та 11 класів
Шкільні іспити скасовані для 4, 9 та 11 класів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який пропонує радикальні зміни у системі оцінювання знань учнів. Головна ідея полягає в повному скасуванні державної підсумкової атестації (ДІА) для учнів 4, 9 та 11 класів.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на картку документа.

Ініціатори законопроекту аргументують свою пропозицію складним становищем, що виникло через воєнний стан та агресію РФ, які мають серйозний вплив на систему освіти в Україні. За думкою депутатів, поточна ситуація потребує перегляду традиційних методів оцінювання знань.

Іспити в Україні / Фото: ednc.org

Законопроект передбачає продовження практики проведення вступних іспитів у 2025 році у електронному форматі. Серед запропонованих змін також передбачено оновлення переліку обов'язкових дисциплін для Національного мультипредметного тесту (НМТ). Згідно з законопроектом, до нього входитимуть українська мова, математика, історія України, а також предмет на вибір. Серед опцій для вибору є іноземна мова, біологія, географія, фізика, хімія та українська література.

Також раніше повідомляли, що в Україні планують провести реформу середньої освіти. Зокрема, пропонується змінити тривалість навчання в школах.

Читайте також