В Україні різко впали темпи мобілізації

Після змін у керівництві обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки темпи мобілізації в деяких областях значно знизились.

Про це заявив народний депутат Сергій Рахманін, який є членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. В інтерв'ю "Українській правді" він зазначив, що раніше західні регіони та Одеська область відставали у поповненні мобілізаційного ресурсу через корупційний фактор. У деяких регіонах план мобілізації виконувався на 80-95%, тоді як зараз цей відсоток становить лише 10%.

За словами Рахманіна, нелогічним було призначення бойових офіцерів на посадах керівників ТЦК. Він пояснив, що це пов'язано з тим, що вони не можуть швидко ознайомитись з роботою центрів та нормативною базою, тому транзитний період може тривати кілька місяців.

У серпні президент Володимир Зеленський заявив про рішення Ради національної безпеки і оборони звільнити всіх начальників обласних ТЦК.

17 серпня президент підписав закони про продовження воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб - до 15 листопада 2023 року.