В Україні розбився американський винищувач F-16: деталі від The Wall Street Journal

Американський винищувач F-16, що розбився в Україні
Американський винищувач F-16, що розбився в Україні

Винищувач F-16, який був переданий Україні союзниками, зазнав катастрофи та був знищений. Про це повідомляє The Wall Street Journal. За даними видання, літак не був збитий ворожим вогнем, хоча це сталося під час російського ракетного обстрілу країни. Офіційний представник США зазначив, що причиною катастрофи стала помилка пілота.

Нагадаємо, що президент Зеленський повідомив про використання Україною винищувачів F-16 під час масованої атаки РФ. Українське повітряне судно атакувало командний пункт росіян, в результаті чого вперше було завдано удар по їхніх позиціях в Курській області. Українські військові також розгорнули протиповітряні оборонні засоби та засоби радіоелектронних перешкод.

Реакція Росії

Росіяни заявили, що головною ціллю обстрілу були саме винищувачі F-16, які, як стверджують, базуються на Прикарпатті.

Президент Зеленський презентував перші винищувачі F-16, які недавно прибули в Україну. Проте, за даними The New York Times, Україна зможе використати лише десять з 79 можливих винищувачів F-16 на полі бою до 2024 року.

Варто зазначити, що раніше в Україну прибули перші десять винищувачів F-16, які були обіцяні українській армії. Ця подія сталася в останній день липня.

Читайте також