В Україні стартував "Національний кешбек": як отримати до 3000 гривень на картку

Люди з рухомими телефонами на тлі банкомату
Люди з рухомими телефонами на тлі банкомату

Стартувала нова державна програма "Національний Кешбек", яка передбачає повернення 10% вартості покупок товарів від українських виробників на спеціальну картку. Програму запустили 2 вересня 2024 року.

Для участі в програмі необхідно зареєструватися через програму "Дія". Максимальна сума кешбеку на місяць - 3000 гривень, проте очікується, що середня сума виплат становитиме близько 500 гривень.

Учасники програми повинні мати спеціальну картку в одному з банків-учасників та дозволити передачу даних про транзакції при покупках учасників програми. На даний момент до програми приєдналися такі банки, як ПриватБанк, Сенс Банк, ПУМБ, А-Банк, "Глобус", УкрСиббанк та Акордбанк.

Кешбек нараховується за купівлю товарів українського виробництва, за винятком підакцизних товарів. Список товарів, на які поширюється програма, буде опубліковано на офіційному сайті "Зроблено в Україні". Зароблені кошти надходитимуть на картку до 20 числа наступного місяця.

Отримані кошти не можна перевести в готівку, а можна використовувати лише для безготівкових розрахунків за певні товари та послуги, такі як медицина, комунальні послуги, мобільний зв'язок, розваги, транспортні квитки, військові облігації та донати на ЗСУ.

До програми вже приєдналися найбільші мережі супермаркетів України, зокрема "АТБ", "Сільпо", "Новус", "Варус" та "Ашан". Щоб отримати кешбек, покупцям потрібно зареєструватися в програмі та купувати товари від учасників програми.

Програма "Національний кешбек" діятиме до 31 січня 2025 року і дозволяє українцям підтримувати вітчизняних виробників та економити на покупках.

Читайте також