В Україні стартував прийом заявок на нову допомогу для переселенців

Переселенці подають заявки на новий захист
Переселенці подають заявки на новий захист

УФХ у співпраці з БФ "Право на захист" запустив проект зі збору даних для надання фінансової допомоги ВПО на оренду житла у 2024 році.

Програма діє у Вінниці, Вінницькій області, Дніпрі та Дніпропетровській області і має на меті підтримку сімей ВПО, які були змушені переселитися після 24 лютого 2022 року, і допомогу у їх інтеграції в нових громадах протягом 6 місяців.

На допомогу можуть претендувати сім'ї ВПО, які ще не отримували цільової грошової допомоги на оренду житла від міжнародних організацій. Програма орієнтована на кілька категорій ВПО, включаючи тих, хто проживає у тимчасовому житлі, що перебувають під загрозою виселення, особливо зі шкіл та дитячих садків, а також тих, хто вже винаймає житло, але ризикує його втратити.

Претендентами можуть стати сім'ї ВПО, які відповідають критеріям уразливості. Це можуть бути самотні батьки з дітьми до 18 років, сім'ї з людьми похилого віку (від 55 років), сім'ї з людьми з особливими потребами, прийомні сім'ї, які виховують дітей без супроводу, домогосподарства з трьома та більше дітьми до 18 років, а також сім'ї з вагітними жінками чи дітьми до трьох років.

Учасники програми повинні мати змогу оплачувати приватну оренду житла після закінчення програми та знайти житло для оренди, сплативши перші два місяці самостійно.

Читайте також