В Україні третина інтернет-провайдерів зупинила роботу: причина

Третина українських інтернет-провайдерів зупинила роботу
Третина українських інтернет-провайдерів зупинила роботу

За останні часи в Україні зупинила роботу майже третина операторів електронних комунікацій, які надавали доступ до Інтернету. Про це повідомив голова підкомітету Верховної Ради з кібербезпеки Олександр Федієнко. Причиною такої ситуації стала заборона працювати на спрощеній формі оподаткування. Федієнко висловив своє занепокоєння щодо масового закриття провайдерів інтернету і надіслав запит до НКЕК з проханням надати статистику.

За відповіддю НКЕК, станом на 8 жовтня вилучено з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж 487 суб'єктів господарювання. Також було опрацьовано 386 заяв. Крім того, додатково зазначено, що протягом серпня-жовтня 2024 року 1316 суб'єктів надали інформацію про припинення діяльності у сфері електронних комунікацій на певній території. Найбільше закриттів було в Києві та Київській області (156) і Черкаській області (108).

Офіс ефективного регулювання, Інтернет Асоціація України, Асоціація правовласників та постачальників контенту, Аналітичний центр "Український інститут майбутнього", Українська спілка промисловців та підприємців випустили спільний заяву, в якій закликали припинити незаконні дії ДПС та не дозволити скасування спрощеної системи оподаткування для провайдерів інтернету.

Важливо зазначити, що lifecell та Воля планують поліпшити інтернет та мобільний зв'язок за гроші європейців.

Читайте також