В Україні випав перший сніг: у мережі публікують казкові фото

Казковий сніг упав по Україні
Казковий сніг упав по Україні

У Карпатах стався перший снігопад цього сезону

В останній день вересня 2024 року жителі та гості Карпат стали свідками несподіваного природного явища - першого снігопаду цього сезону. Ця подія викликала справжній ажіотаж серед місцевих мешканців та туристів, які поспішили зобразити незвичайне для цієї пори року видовище на фото та відео.

Як повідомляє "Хвиля", знімки засніжених гір публікувала також ДСНС.

Особливо помітним снігопад виявився на полонині Пожижевській, де температура повітря опустилася майже до мінусової позначки, досягнувши -1 градус. Це дивно для цього часу року, коли часто схили залишаються зеленими.

Популярний гірськолижний курорт Драгобрат також не залишився осторонь цього погодного сюрпризу. Тут зима поступово почала вступати у свої права: схили гір почали покриватися першим снігом, хоча поки що його кількість не надто велика.

Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост повідомив про суворі погодні умови на горі Піп Іван. Станом на 9:30 ранку 30 вересня 2024 року там спостерігався туман і сильний північний вітер зі швидкістю 20-22 метри в секунду. Температура повітря на вершині гори опустилася до -5 градусів, що значно нижче ніж на прилеглих територіях.

У зв'язку з різким погіршенням погодних умов Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) виступила з рекомендацією для туристів та альпіністів відкласти походи в гори до стабілізації погоди.

Незважаючи на попередження, туристи все ж таки ризикують і вибираються в гори. Причому одній із таких груп 30 вересня знадобилася допомога рятувальників.

Варто додати, що за прогнозами синоптиків, 1 жовтня у Карпатах також очікується мінусова температура повітря.

Читайте також