В України закінчилися ракети для Patriot та Iris-T – військовий аналітик

Україна стикається з дефіцитом ракет для систем протиповітряної оборони Patriot та Iris-T

Військовий аналітик Bild Юліан Рьопке повідомив, що Україна стикається з проблемою нестачі ракет для систем протиповітряної оборони Patriot та Iris-T. За його словами, Росія знищила більшість інших запасів таких засобів.

«Як я вже казав кілька тижнів тому (і мені майже ніхто не повірив) в Україні закінчилися ракети Patriot та Iris-T. Також вичерпано або знищено більшість інших запасів засобів протиповітряної оборони» - написав він.

Рьопке зазначив, що незважаючи на проблеми з нестачею боєприпасів, у союзників України є значна кількість систем протиповітряної оборони та ракет до них.

Російська атака призвела до знищення Трипільської ТЕС

Внаслідок російської атаки у ніч на 11 квітня була повністю знищена Трипільська тепло-електростанція на Київщині.

Нагадаємо, що Україна знайшла сто вільних систем протиповітряної оборони Patriot у світі та сподівається укласти угоду про постачання ще семи додаткових батарей цих систем. Проте Європарламент відмовився фінансувати Раду ЄС через відсутність додаткових систем протиповітряної оборони Patriot для України.

Також варто зазначити, що чотири країни НАТО уклали угоду про закупівлю до тисячі ракет для зенітного ракетного комплексу Patriot.