В Україні збито перший «Шахед» з реактивним двигуном? Повітряні сили відреагували

Не підтверджують інформацію про збиття "Шахеда"

Повітряні сили України не можуть підтвердити інформацію про збиття ворожого безпілотника "Шахед" з реактивним двигуном. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Він зазначив, що не знають місця знахідження безпілотника та його підтверджуючих доказів. Повітряні сили вже раніше звертали увагу на те, що Іран показав 238 безпілотників "Шахед" чорного кольору, після чого українські БпЛА почали перефарбовувати у чорний колір.

Новий "Шахед" - "міні крилата ракета"

Ігнат оцінив ризики, пов'язані з новим безпілотником "Шахед", як "міні крилату ракету". Він пояснив, що це пов'язано з невеликим розміром бойової частини безпілотника та високим споживанням пального реактивним двигуном.

Збито безпілотник "Шахед-238" на території України

Раніше повідомлялося, що на території України було збито перший безпілотник "Шахед-238" з реактивним двигуном. Про це повідомив експерт в галузі радіотехнологій Сергій Бескрестнов. За його словами, безпілотник рухався із швидкістю понад 500 км на годину та долетів до середини країни.

Він також зазначив, що безпілотники "Шахед" з реактивним двигуном можуть літати по всій країні та маневрувати швидше, але на них немає унікальної зброї, а навігація є стандартною.