В Україні змінять базову підготовку бійців перед відправкою на фронт: Сирський розкрив деталі

Посилення підготовки воїнів перед фронтом
Посилення підготовки воїнів перед фронтом

Головнокомандувач ЗСУ заявив про зміни у базовій підготовці військових

Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Олександр Сирський оголосив про плани змін у базовій підготовці бійців перед їх відправкою на фронт. Про це він повідомив у своєму Facebook.

На нараді, яка була проведена Сирським, обговорювалися питання щодо збільшення терміну базової загальновійськової підготовки та створення Школи інструкторів.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив на тому, що якісна підготовка є одним із ключових факторів збереження життя українських воїнів. Він заявив, що буде докладати максимум зусиль для досягнення цієї мети.

«Працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проект буде розпочато у жовтні-листопаді цього року», - зазначив Сирський.

Окрім того, на нараді були обговорені інші питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців, зокрема, удосконалення навчальних програм. Головнокомандувач підкреслив важливість ролі інструкторів та зазначив, що буде залучати мотивованих інструкторів з бойовим досвідом.

«Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним та єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу», - розповів Сирський.

Учасниками наради були керівники органів військового управління, а також командири бойових бригад та начальники навчальних центрів.

Раніше Олександр Сирський розповів про успішну операцію в Курській області, стримування росіян під Покровськом та про підготовку новобранців.

Читайте також