В Україні зміняться тарифи на мобільний зв'язок: Рада затвердила новий закон для Київстару, Vodafone, lifecell

Верховна Рада України підтримала закон про роумінг з Європейським Союзом

Верховна Рада України затвердила новий закон для мобільних операторів Київстару, Vodafone та lifecell. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Згідно з законопроектом, українці будуть мати можливість користуватися зв'язком у країнах Європи без додаткової оплати протягом чотирьох місяців. Так само, європейські мандрівники зможуть безкоштовно користуватися зв'язком в Україні. Це є кроком до виконання умов євроінтеграції в сфері електронних комунікацій для України, що підвищує шанси на отримання цифрового безвізу з ЄС.

"Висловлюємо подяку парламентському Комітету з питань цифрової трансформації за підтримку цього ініціативного кроку. Сподіваємося, що народні депутати підтримають цей законопроект загалом", - йдеться у повідомленні.

Київстар пропонує нову послугу "Мій Пульт"

Київстар вводить нову послугу під назвою "Мій Пульт", яка стартує з 20 лютого 2024 року. Ця послуга дозволить відправляти передачі даних з M2M-обладнання без використання SMS або хвилин з тарифного плану CSD.

Послуга "Мій Пульт" доступна клієнтам наступних тарифних планів: IoT Старт, IoT Міні, IoT Base, IoT О, модем, Потокове передавання.

Компанія радить своїм клієнтам зробити такі кроки, щоб скористатися новою послугою:

  1. Додати обраний тариф у кошик та оформити замовлення.
  2. Дочекатися дзвінка оператора, щоб узгодити всі деталі.
  3. Отримати нову SIM-карту через кур'єра або іншим зручним способом.

У рамках нової послуги доступні такі тарифні плани: IoT Старт - 25 гривень/місяць, IoT Міні - 35 гривень/місяць, IoT Base - 50 гривень/місяць, IoT О - 100 гривень/місяць.

Київстар збільшує обсяги в тарифах

Київстар розширює обсяги гігабайтів та хвилин на дзвінки в усіх своїх тарифах.