В Україні змінили оформлення виплат сім'ям загиблих та поранених військових

Специальна виплата сім'ям загиблих та поранених українських військових
Специальна виплата сім'ям загиблих та поранених українських військових

Уряд спрощує процедуру отримання допомоги сім'ям військовослужбовців

Кабінет міністрів України вніс зміни до процесу виплати одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих та поранених військовослужбовців з метою спрощення процедури та полегшення доступу до послуг уже з 24 вересня 2024 року. Про це повідомив представник Кабміну Тарас Мельничук.

Нововведення передбачають можливість подати необхідні документи через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) або онлайн-сервіси. Заяву можна подати через портал Дія або Єдиний реєстр ветеранів, якщо є технічна можливість та активний електронний кабінет.

Ключовою зміною стало те, що наразі виплати призначатиме Міністерство у справах ветеранів України з метою прискорення процесу та централізації розгляду заяв. Гроші будуть перераховуватися безпосередньо на банківський рахунок одержувача, що забезпечить швидкість та прозорість виплат.

Тарас Мельничук підкреслив, що ці зміни входять у стратегію уряду щодо покращення соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей. Уряд також продовжує працювати над удосконаленням надання різних видів допомоги, зокрема психологічної підтримки ветеранам війни та членам їхніх сімей.

Читайте також