В Україні змінили правила проходження ВЛК інвалідам та тяжко хворим

Правила проходження ВЛК для інвалідів та хворих
Правила проходження ВЛК для інвалідів та хворих

Особи з інвалідністю та хворі не зобов'язані проходити повний медогляд на ВЛК

Уряд України прийняв важливе рішення, яке полегшить життя багатьом українцям. За новою постановою Кабінету Міністрів, особи з інвалідністю та чоловіки, які мають серйозні захворювання, більше не обов'язкові проходити повний медичний огляд на військово-лікарській комісії (ВЛК).

Тепер для того, щоб отримати висновок ВЛК, достатньо буде подати документи, які підтверджуватимуть наявність інвалідності або серйозного захворювання. Це можуть бути довідки від лікарів, медичні висновки, посвідчення особи з інвалідністю і т.д. Результати комісії будуть базуватися на наявних медичних даних, а не на новому огляді.

Спрощення процедури проходження ВЛК для осіб з інвалідністю та хворих є важливим кроком у зменшенні бюрократичних перешкод. Тепер людям з обмеженими можливостями не треба додатково проходити тривалі та виснажливі медичні обстеження.

Крім того, такий підхід враховує особливості здоров'я цих осіб і не накладає на них додаткового стресу, а також звільняє лікарів від рутинної роботи і дозволяє їм зосередитися на складніших випадках.

Читайте також