В Україні змінили вимоги до нерухомості за програмою "єОселя": нові умови

Нові умови програми «єОселя» України
Нові умови програми «єОселя» України

Уряд вніс зміни до вимог щодо житла, яке можна придбати за програмою доступної іпотеки "Оселя".

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства економіки України, тепер програма для більшості громадян стає доступною для придбання нового житла або житла, яке було введене в експлуатацію не більше трьох років тому.

У той же час уряд розширив можливості для осіб, які внутрішньо переміститися зі свого місця проживання. Вони зможуть придбати житло віком до десяти років, тоді як раніше обмеження становило три роки. Ці та інші зміни в умовах програми були затверджені Урядом на засіданні 4 жовтня 2024 року.

Оновлені правила передбачають можливість придбати житло, яке віком до 10 років для ВПО і членів їхніх сімей за умови, що вони беруть іпотеку на користь ВПО - у всіх регіонах. Також дана можливість доступна військовослужбовцям та правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям, ветеранам і членам сімей у Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Херсонській областях.

“єОселя” в Україні

Для військовослужбовців та правоохоронців, медиків, педагогів, вчених, ветеранів та членів сімей в інших регіонах доступне житло віком до трьох років. Усі інші громадяни зможуть придбати квартири та будинки віком до трьох років у всіх регіонах країни. Втім, ВПО не зможуть взяти участь у програмі, якщо або вони самі, або члени їхніх сімей вже скористалися пільговою іпотекою, що надається за рахунок гранту Кредитної установи для відновлення (KfW).

Зміни набудуть чинності через 30 днів після публікації, а правила щодо житла, на яке беруть іпотеку на користь ВПО, застосовуватимуться з 18 грудня.

Варто зазначити, що раніше українцям було дозволено поєднувати житловий сертифікат "єВідновлення" з іпотекою "єОселя".

Читайте також