В Україні знизився попит на вживані бензинові авто: які моделі все ще популярні

Популярні бензинові авто на українському ринку
Популярні бензинові авто на українському ринку

За даними "Укравтопрому", у вересні 2024 року кількість нових автомобілів з бензиновими двигунами, які потрапили в український автопарк, скоротилась на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становила 2100 одиниць.

Також зменшився відсоток бензинових автомобілів серед загального продажу нових легкових авто. У вересні 2023 року вони становили 46% ринку, а зараз знизилися до 37%.

Лідером продажу нових бензинових авто минулого місяця став кросовер Mazda CX5. Також до першої п'ятірки найпопулярніших моделей увійшли: Skoda Karoq, Skoda Octavia, Hyundai Tucson та KIA Sportage.

Mazda CX5 - 161 одиниця

Skoda Karoq - 135 одиниць

Skoda Octavia - 122 одиниці

Hyundai Tucson - 109 одиниць

KIA Sportage - 108 одиниць

Мазда СХ 5

Що стосується ринку вживаних автомобілів, то попит на імпортовані вживані авто з бензиновими двигунами скоротився на 16% і становив 7800 одиниць у вересні. Проте їх частка у продажу вживаних легкових авто зросла до 46%, порівняно з 44% минулого року.

Середній вік імпортованих вживаних легкових авто становив 10,6 роки.

Найпопулярнішими моделями серед імпортованих вживаних бензинових авто були: Volkswagen Golf, Audi Q5, Volkswagen Tiguan, Renault Megane та Skoda Octavia.

Volkswagen Golf - 616 одиниць

Audi Q5 - 373 одиниці

Volkswagen Tiguan - 349 одиниць

Renault Megane - 326 одиниць

Skoda Octavia - 312 одиниць

Ці дані свідчать про зміни на українському автомобільному ринку, зокрема про зниження попиту на нові та вживані бензинові автомобілі.

Раніше ми писали, що АЗС встановили нові ціни на бензин, дизель та автогаз: скільки тепер коштує паливо.

Читайте також