В Укренерго спрогнозували, чи відключатимуть електроенергію 24 вересня

Прогноз відключення електроенергії 24 вересня
Прогноз відключення електроенергії 24 вересня

Укренерго закликає громадян до економії електроенергії

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляє, що на 24 вересня 2024 року не заплановано жодних заходів з обмеження споживання електроенергії. Однак компанія закликає громадян до економного використання електроенергії, особливо у вечірні години.

За інформацією Укренерго, найкращий час для використання потужних електроприладів - з 10:00 до 16:00. Натомість, з 16:00 до 22:00 рекомендується обмежити споживання електроенергії.

Зростає споживання електроенергії

Компанія також зазначає, що на початку робочого тижня спостерігається зростання споживання електроенергії. Станом на 9:30 23 вересня рівень споживання був на 2,2% вищим, ніж у п'ятницю, 20 вересня. Максимум споживання у неділю, 22 вересня, був зафіксований увечері та відповідав рівню попередньої неділі, 15 вересня.

Необхідність розрахунку енергосистеми

Укренерго нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після дев'яти масованих атак з боку Росії. У системі зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Імпорт та експорт електроенергії

Щодо імпорту електроенергії, він здійснюватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 15 223 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1488 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Знеструмлені населені пункти

Станом на ранок 23 вересня, через бойові дії та з інших причин, повністю або частково знеструмлені 490 населених пунктів. Нові випадки знеструмлення зафіксовано у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Херсонській областях. Також з технічних причин є знеструмлені споживачі на Дніпропетровщині та Чернігівщині.

Читайте також