В Укренерго та ДТЕК оголосили графік відключень електроенергії на 5 вересня

Графік відключень електроенергії на 5 вересня
Графік відключень електроенергії на 5 вересня

Укренерго повідомляє про плановані відключення електроенергії

Національна енергетична компанія "Укренерго" опублікувала інформацію про плановані відключення електроенергії на 5 вересня 2024 року. За даними компанії, весь день першої черги відключень буде застосовуватися в усіх регіонах України.

Варто відзначити, що живлення об'єктів критичної інфраструктури залишатиметься без змін. Проте Укренерго попереджає, що деякі обмеження можуть бути змінені. Компанія радить громадянам слідкувати за актуальною інформацією про графіки відключень у своєму регіоні на сайтах та сторінках у соціальних мережах місцевих обленерго.

ДТЕК підтвердив інформацію про відключення електроенергії

ДТЕК, один з найбільших приватних енергетичних холдингів України, підтвердив цю інформацію, заявивши, що перша черга стабілізаційних відключень буде проводитися протягом всього дня 5 вересня. Компанія також пообіцяла оперативно інформувати споживачів про можливі зміни через свій телеграм-канал.

Укренерго також опублікувало інформацію про поточний стан енергосистеми. Зазначається, що споживання електроенергії зменшилось через зниження температури в більшості областей України. На даний момент, через бойові дії та інші фактори, 540 населених пунктів залишаються без електропостачання.

Компанія нагадує, що українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев'яти масових атак, і в ній є недостатність потужності. На енергетичних об'єктах проводяться аварійні та планові ремонти. Укренерго закликає споживачів раціонально використовувати електроенергію у відповідності до графіків.

Читайте також