В Укренерго та ДТЕК розповіли, як відключатимуть електроенергію 30 серпня

Монтажники відключають електроенергію на підстанції
Монтажники відключають електроенергію на підстанції

Згідно з даними Укренерго, станом на 29 серпня 2024 року, в Україні залишаються без електропостачання 568 населених пунктів через бойові дії та інші причини.

У зв'язку зі спекою, споживання електроенергії залишається високим у більшості регіонів України. 28 серпня було зафіксовано добовий максимум споживання, який перевищив показник попереднього дня на 4,8%.

Відповідно до цього, продовжують діяти заходи обмеження споживання електроенергії. Від 7:00 до 22:00 годин у більшості областей та у Києві діятимуть три черги відключень одночасно. 30 серпня будуть задіяні графіки стабілізаційних відключень протягом усієї доби з різною кількістю черг залежно від часу.

Також, 29 серпня були запроваджені аварійні відключення електроенергії у Києві та 11 областях України. В цих регіонах тимчасово не діють попередні графіки відключень.

Енергетики закликають споживачів до ощадливого використання електроенергії через дефіцит потужності в енергосистемі та проведення аварійних та планових ремонтів на енергооб'єктах.

Наразі не відбувається експорт електроенергії з України.

Читайте також