​В Умані на період Рош га-Шана буде запроваджено особливий режим пересування

Поліцейські контролюють рух на дорогах
Поліцейські контролюють рух на дорогах

Посилені заходи безпеки у зв'язку з паломництвом хасидів в Умані

У місті Умань з понеділка, 23 вересня, будуть посилені заходи безпеки в зв'язку з паломництвом хасидів під час святкування Рош ха-Шана. Про це повідомив керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Зокрема, буде діяти особливий режим в'їзду та виїзду, а також пересування громадян. Заборонено в'їзд транспортних засобів з автомобільної дороги М-30 в Умань по вулицях Дерев'янко, Горіхова, а також із села Родниківка до Умані по вулиці Павлова. Крім того, буде посилено контрольно-пропускний режим на семи ділянках автодороги навколо міста. У мікрорайоні паломництва також заборонений продаж алкоголю, феєрверків і піротехнічних засобів.

Місцеві жителі також просять ставитися до заходів із розумінням.

«На Черкащину почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року, Рош га-Шана. Однак через обмежену кількість укриттів, місто не може гарантувати стовідсоткову безпеку», - зазначила міська голова Умані Ірина Плетньова.

Заклик утриматися від паломництва до Умані

Міністерство закордонних справ України закликає хасидів утриматися від паломництва до Умані на святкування Рош га-Шана через військову агресію Росії. Паломники мають враховувати обмеження воєнного стану та можливі ускладнення перебування.

Читайте також