В уряді назвали очікування від саміту НАТО у Вашингтоні

Лідери України обговорюють питання на саміті НАТО у Вашингтоні
Лідери України обговорюють питання на саміті НАТО у Вашингтоні

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Ольга Стефанішина, висловила надію, що на майбутньому Саміті НАТО у Вашингтоні (США) буде ухвалено рішення, що закріпить євроатлантичний курс України як незворотний.

Стефанішина заявила: "Наші очікування у контексті євроатлантичної інтеграції залишаються незмінними: членство. Ми надаємо значення формулюванням, хоча, як країна, яка бореться за виживання протягом трьох років поспіль, ми пріоритезуємо конкретні дії. Тому разом із нашими союзниками ми готуємо пакет рішень, які посилять обороноздатність України, на Саміті НАТО в Вашингтоні".

Стосовно формулювань, Стефанішина подякувала тим союзникам, які розуміють небезпеку будь-яких неоднозначних висловлювань щодо інтеграції України.

Вона сказала: "Стабільна та безпрецедента підтримка громадянами України членства в НАТО закріплює незворотність євроатлантичного курсу. Україна не буде "сірою зоною", це питання нашого виживання. Ми сподіваємось, що рішення союзників на саміті закріпить цю позицію"

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також